16 oct. 2024  București

2024 – Henkel aniversează 30 ani în România

Anul 2024 marchează aniversarea a 30 ani de la înființarea companiei. Primele mărci lansate de Henkel pe piața românească, în 1994, au fost Persil și Pur, din portofoliul diviziei Laundry & Home Care (Detergenți si produse îngrijirea locuinței). De atunci și până în prezent, portofoliul său a fost extins la peste 30 mărci, mii de produse, de la detergenți și produse pentru îngrijirea locuinței, la produse cosmetice și de îngrijire personală, până la adezivi comerciali, profesionali, industriali și tehnologii. Astăzi, Henkel deține în România trei unități de producție pentru adezivi, situate în Pantelimon/ lângă București, Câmpia Turzii/ județul Cluj și Roznov/ județul Neamț.

Ca un membru responsabil al societății românești, Henkel Romania s-a implicat activ în toți acești 30 de ani, în susținerea si sponsorizarea a mii de proiecte educative, sociale, comunitare, ecologice, culturale și sportive. Chiar de la înființarea sa, compania și-a concentrat eforturile din zona CSR/ Responsabilitate Socială asupra următoarelor domenii-cheie: educație, proiecte comunitare și sociale, mediu / dezvoltare sustenabilă și cultură. Practic, acestea se întrepătrund și se completează reciproc, generând sinergii și un impact mult mai mare pentru toate proiectele derulate în ultimii 30 ani. De exemplu, componenta „educație” se regăsește în toate proiectele CSR ale companiei.

Și in acest an aniversar, Henkel România susține proiecte-cheie ce acoperă toate domeniile menționate mai sus. 

Astfel, în zona proiecte comunitare și sociale, compania sprijină și în acest an victimele inundațiilor catastrofale din ultimele săptămâni, donând detergenți prin intermediul organizației Societatea Națională de Cruce Roșie din România, partenerul tradițional al companiei pentru donațiile sale din ultimii 30 ani. Pentru ajutorarea familiilor afectate de inundații din județul Galați, compania Henkel oferă peste 3.000 bucăți detergent-pudră Persil 80 spălări, în valoare totală de peste 14.000 EUR.

Tot în acest domeniu,, compania continuă să susțină inițiativele-cheie ale ONG-ului partener Habitat for Humanity Semi Maratonul București 2024 și Hope Build.

În zona mediu / dezvoltare sustenabilă compania susține activități de plantare si reîmpădurire în județul Prahova, derulate cu ONG-ul partener, Viitor Plus. Lunga tradiție a proiectelor din această zonă inspiră din ce în ce mai  mulți angajații ai companiei, care doresc să contribuie personal, în calitate de voluntari, la proiectele derulate cu ONG-urile partenere Habitat for Humanity (Semi Maratonul București 2024 și Hope Build) și Viitor Plus.

Iar în zona de educație, compania va continuă să susțină și în acest an proiectele creative și inovatoare ale partenerului său tradițional – Universitatea de Arta și Design din Cluj Napoca.

Repere Henkel Romania (1994-2024) | CSR -1. Proiecte Comunitare și Sociale

Dintre proiectele reprezentative ale companiei din ultimii 30 ani, din zona proiecte comunitare și sociale, menționăm: Premiul Henkel CEE pentru Artă (2002-2008), susținerea Festivalului Brazilor de Crăciun, susținerea Centrului de zi pentru Copiii din Petrila (ambele in parteneriat cu organizația Salvați Copiii), susținerea Centrului Comunitar Câmpia Turzii si multe altele.

De-a lungul celor 30 ani, Henkel Romania s-a implicat activ în ajutorarea victimelor unor calamități naturale (de exemplu - inundații), donațiile sale fiind distribuite cu ajutorul asociației Societatea Națională de Cruce Roșie din România. 

Mai mult, în perioada pandemiei, Henkel Romania a contribuit la eforturile locale chiar din prima fază, aprilie 2020, prin donatii în bani și produse, derulate tot cu ajutorul asociației Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Campania sa de donații de produse către diverse asociații și ONG-uri a continuat apoi și în 2021, în următoarele faze ale pandemiei.

2024-10-16-30th Anniversary.pdf.pdfPreviewImage

2024 – Henkel aniversează 30 ani în România
(în limba engleză)