Discover the brands and technologies from our business units Adhesive Technologies and Consumer Brands.
5 dec. 2024 București
În anul în care aniversează 30 de ani de prezență activă pe piața românească, compania Henkel anunță continuarea colaborării sale cu Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca (UAD) pentru anul universitar 2024-2025, într-un nou format educativ în cadrul cursurilor de Antreprenoriat Cultural și Creativ, menit să ofere mai multă claritate studenților asupra planurilor lor de carieră.
Acest format educativ creativ și inovator va include o serie de workshop-uri educative, alături de sesiuni de lucru în echipă, ateliere de inovație, sesiuni de mentorat și coaching, în perioada noiembrie 2024 - mai 2025, conduse de experți cu multă experiență practică/ de business, în cadrul cărora studenții UAD (anul I master, toate specializările) vor avea șansa să interacționeze cu situații și exemple concrete din portofoliul Henkel Consumer Brands și din domeniile conexe business-ului Henkel.
De la înființarea sa în 1994, Henkel Romania, ca un membru responsabil al societății, s-a implicat activ în susținerea si sponsorizarea a mii de proiecte din zona CSR/ Responsabilitate Socială, concentrându-și eforturile sale asupra următoarelor domenii-cheie: educație, proiecte comunitare și sociale, mediu / dezvoltare sustenabilă și cultură. Practic, acestea se întrepătrund și se completează reciproc, generând sinergii și un impact mult mai mare. De exemplu, componenta „educație” se regăsește în toate proiectele CSR ale companiei.
Și în acest an aniversar, Henkel România susține proiecte-cheie ce acoperă toate domeniile menționate mai sus, iar in zona „Educație”, compania continuă să susțină și în acest an proiectele creative și inovatoare ale partenerului său tradițional – Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca.
Henkel România a ales să sprijine demersurile educative ale UAD (în special ale Departamentului Modă - Design Vestimentar UAD) din anul 2010. Astfel, de-a lungul anilor, Henkel a premiat, prin mărcile sale Perwoll și Syoss, 30 absolvenți ai Departamentului Modă - Design Vestimentar al UAD (15 absolvenți de la Licență și 15 absolvenți de la Master), acordând un total de 22 Premii Perwoll pentru tineri designeri la edițiile 2010-2023 și 8 Premii Syoss pentru cea mai inovatoare colecție, la edițiile 2014-2019.
Dintre proiectele reprezentative ale companiei din ultimii 30 ani, din zona educație, proiecte comunitare și sociale, menționăm: Premiul Henkel CEE pentru Artă (2002-2008), susținerea Festivalului Brazilor de Crăciun, susținerea Centrului de zi pentru Copiii din Petrila (ambele în parteneriat cu organizația Salvați Copiii), susținerea Centrului Comunitar Câmpia Turzii și multe altele.
În domeniul educației, compania a fost deschizătoare de drumuri. Astfel, Henkel a fost prima companie privată din România care a desfășurat un amplu și complex program de educație în domeniul igienei personale și a locuinței în peste 100 scoli din toată tara („Henkel în Scoli”), în perioada 2000-2004.
Iar în perioada 2004-2010 compania a investit într-un amplu proiect ecologic, educațional si social în Delta Dunării – „Împreună pentru o Deltă Curată”/ 2004-2007, continuat cu primul program internațional de CSR dedicat copiilor și comunităților din bazinul Dunării: “Împreună pentru o Dunăre curată / Poliția Verde a Copiilor”/ 2007-2009.
Mai multe informații